Shiatsu therapie

Shiatsu is Japans voor Shi=vinger en Atsu=druk. Shiatsu therapie is een Oosterse drukpunt massage, welke gebaseerd is op de  T.C.M. T (Traditioneel) C (Chinese) M (Geneeskunde).

De T.C.M. werkt volgens het holistische principe. Dit betekent dat het hele lichaam in de Shiatsu therapie behandeling wordt meegenomen en niet alleen het aangedane deel. De oorzaak van een klacht ligt meestal dieper of ergens anders dan waar de klacht tot uiting komt.

Wanneer door verstoring of ziekte de energiestroom verzwakt of geblokkeerd is wordt dit harmonisch evenwicht niet meer bereikt. Door beïnvloeding van het energiesysteem, via onder andere de meridianen, wordt met Shiatsu therapie het natuurlijk genezingsproces op gang gebracht waardoor herstel bewerkstelligd kan worden.

Toepassingen

 • Stress
 • Emotionele klachten
 • Frozen sholder
 • Nek/schouderklachten
 • Hernia
 • Lage rugklachten
 • Hoofdpijn
 • Hormonale klachten
 • Spijsverteringsklachten

Vergoeding

Als NWP-lid met de licentie Shiatsu therapeut krijgt u in de meeste gevallen uw Shiatsu behandeling geheel of gedeeltelijk vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hiervoor contact opnemen met uw verzekering.

Plan een afspraak in!

Overige massages

Massage is al zo oud als de mensheid. Het is een van de oudste vormen van ontspanning. Door de ontspanning wordt het natuurlijk genezend- en herstellend vermogen van het lichaam aangesproken.

De eerste geschreven informatie komt uit China, 3000 jaar voor Christus. Hippocrates, de grondlegger van de huidige westerse geneeskunde, stelde dat een goede gezondheid kan worden bewerkstelligd door dagelijks (kruiden)baden te nemen en verzorgende massages.

Klassieke Massage

Klassieke massage wordt voornamelijk toegepast ter ontspanning. Wanneer men onder stress staat zullen spieren gespannen raken. Een ontspannende massage is dan de ideale manier om uw lijf en geest weer ontspannen te krijgen. Tijdens een heerlijk ontspannende massage wordt er letterlijk en figuurlijk dieper ingegaan op de pijnlijke plekken, zodat niet alleen de spieren ontspannen, maar ook uw geest. Want een ontspannen geest, zorgt voor een ontspannen lichaam….en een ontspannen lichaam zorgt voor een ontspannen geest.

De belangrijkste bijdragen die een massage levert voor de gezondheid en algemeen welbevinden zijn:

 • De kalmerende werking op lichaam en geest
 • Ontspanning voor de spieren
 • Bevordering doorbloeding spieren
 • Vochtafdrijvend
 • Betere stofwisseling in de spieren

Plan een afspraak in!

Sport Massage

Sportmassage is een massage die zich voornamelijk richt op het voorkomen en/of herstellen van blessures. De ontwikkeling is nauw verweven met de therapeutische massage ontstaan vanuit de “Heilgymnastiek”.

Iedereen weet dat het verstandig is om minimaal een half uur per dag actief te bewegen. Maar wanneer er (helaas) beperkingen/blessures zijn, wordt dit al snel moeilijk. Een sportmassage biedt dan de ideale uitkomst om blessures te voorkomen en te verhelpen. Samen wordt er dan gekeken naar oefeningen om de blessure actief te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. De behandeling bestaat uit het masseren van de aangedane spieren en de spiergroep eromheen. Daarnaast het geven van oefeningen, samen doen van oefeningen en bij terugkomst herhalen van de oefening en bepalen van vooruitgang.

Wanneer klachten aanhouden wordt er altijd verwezen naar uw huisarts of specialist.

Plan een afspraak in!

Lifestyle Coaching

Naast de helende en genezende werking van Shiatsu therapie is het soms ook zinvol om extra begeleiding aan te bieden. De combinatie van Shiatsu en extra begeleiding valt onder de noemer life style coaching, waar we gaan onderzoeken welke knelpunten er zijn in je leven en waar er eventueel zaken aangepast kunnen worden. 

De coaching is soms heel praktisch, als het bijvoorbeeld gaat om voeding en/of voedingssupplementen, maar vaak is er ook een psychisch aspecten: het kan nuttig zijn om te kijken hoe je op bepaalde situaties reageert en waarom. 

Door in de sessie voorafgaand aan een behandeling te focussen op deze punten, kan de effectiviteit van de massage en de impact en het nut van de massage worden vergroot. 

Waar de behandeling de blokkades probeert op te lossen op fysiek en energetisch niveau, probeer je met de coaching inzichten te krijgen in je handelen en de mogelijke gevolgen daarvan. Zodat je aangeleerd krijgt dat met  kleine stappen die jij in je leven kan maken je klachten zouden kunnen gaan  verminderen. 

Dit alles wordt nauwsluitend met elkaar geintregreerd tijdens een shiasu sessie.

Met mijn jarenlange ervaring kan ik je daarin begeleiden en adviseren. Concreet betekent dat met kleine aanpassingen je weer meer kan genieten van het leven en alles wat daarmee samenhangt.

Plan een afspraak in!